Молодь має стати рушієм реформ - Прем'єр

Молодь має стати рушієм реформ - Прем'єр

Укрінформ
Україна має розвивати свою молодь, оскільки вона є мізками, інтелектом і талантом, який дозволить державі стати сильнішою та здійснювати реформи.

Про це Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у суботу на відкритті першого в  державі некомерційного інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних «1991 Open Data Incubator», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Талан – це те, що дозволить нам зробити нову Україну, у тому числі й новий український політичний клас, який буде рухатися, буде зовсім іншим, ніж є зараз. Зараз світ і політика є дуже консервативним і проходить певний етап як переосмислення так і змін, реальних змін», - сказав Яценюк.

Він прогнозує, що вже у найближчому майбутньому наші політики не будуть просто виходити та говорити яскраві промови. Вони зможуть ухвалювати вольові рішення швидко та оперативно на підставі тих баз даних та аналітики, систем, які створюють наші молоді ІТ-фахівці.

За словами Прем’єра, нині дехто вважає, що нова Україна має активніше розвивати аграрний сектор, індустрію, що «це більше заводів, більше вугілля, більше газу, більше нафти».

«А хтось каже про те, що нова Україна – це будівництво нових об’єктів нерухомості, нові дороги, нові інфраструктура. Напевно, це усе правильно. Тільки я думаю, що нова Україна – це так само, як і новий світ, а новий світ – це четверта індустріальна революція, де в першу чергу є саме основне – не соціалізм, не капіталізм, а атлантизм – це від слова талант. Талант – це мозок. Талан – це ідеї. Талан – це та, що може зробити аграрний сектор набагато сильнішим, допомогти нам як уряду провести реформу», - відзначив Яценюк.

Він висловив переконання, що саме розум і талант дозволить знайти спосіб побороти важкі хвороби, розвивати нанотехнології та здійснити низку інших важливих кроків та заходів на шляху розвитку держави та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-