Силовики знайшли зброю, з якої розстрілювали Майдан

Силовики знайшли зброю, з якої розстрілювали Майдан

Укрінформ
Голова СБУ та Генпрокурор доповіли, що знайдено зброю, з якої вбивали героїв Майдану.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Керівник СБУ Василь Грицак доповів Президенту, що в ході розслідування матеріалів кримінальних впроваджень, пов’язаних з подіями Революції Гідності 2013-2014 років, Службою безпеки було вжито низку оперативно-розшукових заходів, в результаті яких було виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Зброя була пошкоджена механічним способом, спилено ідентифікаційні номери. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

«З великою долею ймовірності можна сказати, що це фрагменти 22 автоматів Калашникова та одного кулемета Калашникова, крім цього – один ствол дванадцятого калібру мисливської гладкоствольної зброї», – повідомив Василь Грицак. Він також повідомив, що після отримання висновків експертизи відповідні матеріали було надіслано до Генеральної прокуратури, МВС.

У свою чергу, Генпрокурор Шокін зазначив: «Слідством доведено повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців». Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках вона використовувалась.

Президент Петро Порошенко наголосив, що усі винні у розстрілі майданівців обов’язково мають бути притягнені до відповідальності, в тому числі і ті, хто віддавали злочинні накази. Для цього він наполягатиме, щоб Верховна Рада на найближчий сесії внесла зміни до закону про заочне правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-