Гройсман розповів про сім кроків до відкритого парламенту

Гройсман розповів про сім кроків до відкритого парламенту

Укрінформ
Верховна Рада України офіційно приєдналася до Декларації відкритості парламенту. Було також оприлюднено План дій з реалізації цієї Декларації.

Про це заявив Голова ВР Володимир Гройсман під час презентації Програми модернізації парламенту у сесійній залі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будь-яка декларація залишиться папірцем, якщо вона не має під собою конкретного плану дій. Наша мета - побудувати якісний, сучасний європейський парламент, який буде націлений на прийняття якісних професійних рішень... Наш план дій з реалізації Декларації відкритості парламенту містить сім розділів. По-перше, треба змінити законодавчий процес і спроможність Верховної Ради України. Потрібен політичний нагляд за виконавчою гілкою влади, що ми будемо неодмінно робити в цьому році. Відкритість та підзвітність громадянам; адаптація законодавства до Європейського Союзу, тобто експертиза і визначення того, що треба зробити для нашої повноцінної європейської інтеграції",- сказав Гройсман.

Він додав, що важливим питанням є робота коаліції і опозицій у Верховній Раді, тобто діалог.

"Я думаю, що тут таких дієвих механізмів поки що не створено, але в європейських парламентах це дуже діюча система, ми маємо її запровадити",- сказав Голова ВР.

Він додав, що складовими плану реалізації Декларації відкритості парламенту є етика й поведінка у Верховній Раді та підвищення інституційної спроможності адміністративного апарату.

План дій з реалізації Декларації відкритості парламенту відображає приєднання України до глобального руху з посилення відкритості представницьких органів законодавчої влади у світі. План дій з реалізації Декларації відкритості парламенту розроблено українськими організаціями моніторингу парламентської діяльності (ОПОРА, ЧЕСНО, Transparency International Україна, Центр політичних студій та аналітики, Інститут медіа права) разом із Верховною Радою України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні. План дій включає в себе 20 зобов'язань між парламентом і громадянським суспільством за наступними напрямками: доступ до інформації; залучення громадян до парламентських процесів; звітність; технології та інновації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-