Демчишин обіцяє перевірити чутки про торгівлю вугіллям з Донбасом

Демчишин обіцяє перевірити чутки про торгівлю вугіллям з Донбасом

Укрінформ
Міненерго перевірить інформацію про поставки антрацитового вугілля із зони АТО під виглядом вугілля з ПАР могли з'явитися через недобросовісну конкуренцію постачальників.

Про це міністр Володимир Демчишин сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, звідки поставлялося вугілля протягом останніх двох місяців. Але є обвинувачення. На даний момент спалено вугілля значно менше, ніж планувалося. Тому, конкуруючи між собою, постачальники можуть запускати різну інформацію», - припускає міністр.

Водночас, за його словами, необхідно провести перевірку стосовно цього питання.

«Ми проведемо перевірку і дамо відповідь на звинувачення. Більше того, сьогодні заходить один корабель у порт «Южний» з ПАР з антрацитами для Центренерго. Закликаю усіх охочих поїхати і подивитися, звідки йдуть ці поставки», - сказав Демчишин.

Він наголосив, що міністерство ставило завдання накопичити достатню кількість вугілля до опалювального сезону.

«Звісно, сьогодні, коли нафта на 20% дешевше, купити вугілля можна дешевше», - відзначив міністр.

Як повідомлося, журналісти «Української правди» стверджують, що замість африканського українські ТЕС, скоріше за все, отримують наше ж вугілля з шахт, які знаходяться на неконтрольованій території. Більше того – за його поставками стоять люди, наближені до Віктора Медведчука, який бере участь у переговорах між Росією та Україної з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-