Яценюк озвучив план нової боротьби Кабміну

Яценюк озвучив план нової боротьби Кабміну

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, за що надалі боротиметься діючий склад Кабінету Міністрів.

Про це він заявив під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі прийшли однією командою і будемо працювати однією командою. Якщо буде рішення, що ця команда має бути змінена, то підемо всі разом, але будемо боротися до останнього... Будемо боротися за те, що за останні два роки Україна не допустила дефолту і списала борги, будемо боротися за те, щоб іноземні інвестиції повернулися в Україну як це вже почало відбуватися минулого року... Ми будемо боротися за цінову стабільність в країні. Тому ви визначили, що рівень інфляції в поточному році повинен бути не вище 12 відсотків»,- сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр також зазначив, що уряд боротиметься за те, щоб так як останні 24 місяці продовжувалися виплати заробітних плат і пенсій, соціальних пільг.

Яценюк також запевнив, що уряд боротиметься за покращення умов для бізнесу.

«Боротимемося за те, щоб той бізнес, який отримав сьогодні послаблення завдяки нашій з вами позиції по зменшенню вдвічі основного податку на бізнес - це податок на заробітну плату, отримав додатковий фінансовий ресурс з одного боку, а з іншого боку - детінізував свій бізнес і заробітну платню для українських громадян»,- сказав Яценюк.

Глава уряду запевнив, що перше підвищення заробітних плат і соціальних стандартів вже відбудеться в травні.

«Ми будемо боротися за те, щоб українська банківська система стала стабільною, щоб українські банки нарешті почали кредитувати українську економіку дешевою гривнею. Саме для цього необхідно, щоб українська економіка отримала додатковий ресурс»,- сказав Яценюк.

Він додав, що Україна має далі рухатись шляхом складних, але правильних реформ.

«Ми будемо боротися за те, щоб українські військовослужбовці й армія так само отримували заробітні плати, які ми підвищили в інших... На останок - ми будемо боротись за країну, а не хочете боротися - тікайте з поля бою»,- сказав Яценюк, звертаючись до нардепів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-