Чернігівський суд виправдав розгін Євромайдану в 2013 році

Чернігівський суд виправдав розгін Євромайдану в 2013 році

Укрінформ
Деснянський районний суд м. Чернігова ухвалив рішення, яким виправдав люстрованого після Революції Гідності екс-міліціонера Едуарда Гребенюка, звинуваченого у розгоні чернігівського Євромайдану 25 листопада 2013 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із постраждалих тоді активістів Станіслав Тавлуй.

"Деснянський районний суд м. Чернігова сьогодні виправдав колишнього заступника начальника УМВС в області Едуарда Гребенюка, який 25 листопада 2013 року керував розгоном чернігівського Євромайдану", - сказав він.

За словами Тавлуя, суд не побачив провини Гребенюка в жодному з пунктів обвинувачення.

"Усі покази свідків зі сторони обвинувачення були відкинуті суддею Ю. Кулінічем. Усі відеодокази проігноровані", - зазначив він.

Винними натомість стали євромайданівці, яких суддя назвав хуліганами. Вирок він зачитував майже годину.

На своїй сторінці у Фейсбук Тавлуй зіронізував, що "цілком задоволений рішенням суду". Адже воно показує, що в країні нічого не змінилося і що судову систему і суддів Деснянського райсуду треба міняти.

Насправді активісти категорично не згодні з цим рішенням і подаватимуть апеляцію. Вони вважають, що саме Гребенюк дав команду на знесення громадського Євромайдану руху "Чернігів обирає ЄС!" у сквері ім. М. Попудренка в центрі Чернігова і безпосередньо керував погромниками. Під час цієї "зачистки" міліція прибрала встановлений активістами намет і звуковідтворюючу апаратуру.

Це була перша в Україні масштабна акція силових структур, спрямована на залякування громадян, обурених припиненням підготовки до підписання угоди про поглиблення співпраці з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-