Рада декомунізувала 176 населених пунктів

Рада декомунізувала 176 населених пунктів

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Постанову "Про перейменування окремих населених пунктів та районів" у зв'язку з проведенням декомунізації.

За відповідне рішення проголосували 230 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Микола Федорук, необхідність прийняття цієї постанови зумовлена вимогами закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", враховуючи пропозиції органів місцевого самоврядування та рекомендації Українського інституту національної пам'яті.

За його словами, всього постанова передбачає перейменування 176 населених пунктів, серед яких 1 район, 5 міст та 169 сіл і селищ.

Так, місто Артемівськ (Донецька область) буде перейменовано на місто Бахмут, а Артемівський район на Бахмутський район; місто Дзержинськ (Донецька область) - на місто Торецьк; місто Красний Лиман (Донецька область) - на місто Лиман; місто Іллічівськ (Одеська область) - на місто Чорноморськ; місто Червонозаводське - на місто Заводське.

Федорук запевнив, що в перейменуванні населених пунктів, які містяться в ухваленій постанові, немає протиріч, і всі нові назви відповідають рішенням місцевих громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-