В Росії опозиція поскаржилась на Кадирова у ФСБ і Слідком

В Росії опозиція поскаржилась на Кадирова у ФСБ і Слідком

Укрінформ
Голова російської опозиційної партії ПАРНАС Михайло Касьянов і його заступник Володимир Кара-Мурза подали у Федеральну службу безпеки і Слідчий комітет Росії скарги на главу Чечні Рамзана Кадирова.

Про це розповів телеканалу «Дождь» їх адвокат Вадим Прохоров.

«Заявники чекають, що буде проведена хоч би мінімальна перевірка і що серія погроз припиниться. Коли закликають до відкритої розправи щодо активістів опозиції не лише в Росії, а й по світу, чомусь правоохоронні органи не реагують. Подивимося, може вони захочуть прореагувати на нашу заяву», - сказав адвокат.

Одна скарга про замах на громадського діяча була подана в Слідчий комітет. Ще дві скарги про порушення антиекстремісткої статті опозиціонери незабаром подадуть у ФСБ. Прохоров зазначив, що дії Кадирова заборонені російським законодавством, згідно за яким за погрози призначена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, 1 лютого Рамзан Кадиров виклав відеозапис у свій Інстаграм, де були відображені лідери опозиції Михайло Касьянов і Володимир Кара-Мурза-молодший під час своєї поїздки до Страсбурга. Поверх відео було накладено зображення оптичного прицілу. «Касьянов приїхав до Страсбурга за грошима для російської опозиції. Хто не зрозумів, той зрозуміє!», - говорилося в описі до відео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-