Посли 9 провідних країн

Посли 9 провідних країн "глибоко розчаровані" відставкою Абромавичуса

Укрінформ
Посли 9 країн глибоко розчаровані відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, "який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні".

Посольство Королівства Швеція в Україні опублікувало спільну заяву послів Сполучених Штатів Америки, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Литви, Швеції та Швейцарії щодо відставки міністра. 

Заява наводиться у неофіційному перекладі, який був наданий Посольством Швеції в Україні. Укрінформ наводить повний текст документу. 

"Ми глибоко розчаровані відставкою Міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні. Впродовж минулого року пан Абромавичус і його професійна команда добились важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади. Стабільне, безпечне та процвітаюче майбутнє України вимагатиме постійних зусиль від чисельної команди відданих професіоналів, до якої входять представники різних сил, які інтереси українського народу ставлять вище своїх. Важливо, аби українські лідери відкинули свої дріб'язкові розбіжності, назавжди залишили у минулому корисливі інтереси, що гальмували розвиток країни протягом десятиліть та активізували проведення необхідних реформ".    

Нагадаємо, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус прийняв рішення подати у відставку і просить Верховну Раду вже завтра підтримати його рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-