Скандал на Закарпатті: Москаль судитиметься із сином Балоги

Скандал на Закарпатті: Москаль судитиметься із сином Балоги

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль подав до суду на Мукачівську міськраду, щоб зобов’язати чиновників профінансувати з міської казни професійно-технічні навчальні заклади Мукачева.

Як відомо, дану міськраду очолює Андрій Балога, син народного депутата Віктора Балоги.

"Справа в тому, що Мукачівська міська рада відмовляється виконувати Закон «Про Держбюджет України на 2016 рік» у частині фінансування професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ). В результаті, працівники не отримують зарплату, учні – стипендію. Через це голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль подав позов до суду з проханням зобов’язати Мукачівську міськраду виконати закон й профінансувати місцеві профтехучилища", - пояснили в обласній держадміністрації.

Тим не менше, в порядок денний найближчої сесії Мукачівської міськради питання про фінансування ПТНЗ так і не було внесено.

Як коментують в ОДА, це невдала позиція чиновників, бо зрештою усе закінчиться пікетами викладачів та студентів перед мукачівською ратушею.

"Закон «Про Держбюджет», за який проголосував у тому числі й нардеп від Мукачева Віктор Балога, треба або змінювати в частині фінансування профтехосвіти, або виконувати. Зволікання з фінансуванням професійно-технічних закладів у Мукачеві призведе до соціального вибуху", - наголошує закарпатський губернатор.

Депутат облради від партії "Єдиний Центр" (лідером якої є Віктор Балога), колишній головний освітянин області Михайло Мотильчак в коментарі Укрінформу пояснив, що зрештою вирішення питання із фінансуванням швидше за все відбуватиметься за участі трьох сторін: держави, області та міст обласного підпорядкування.

"Наскільки мені відомо, вчора на бюджетному комітеті ВР розглядалося це питання, й прийняли рішення - рекомендувати державі виділити кошти на фінансування закладів профтехосвіти. І це справедливо, бо ці заклади готують кадри не для міста, в якому розташовуються, а для усієї області. Чому виключно місто має їх фінансувати?», - сказав Мотильчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-