Савченко в полоні умовляли «прогнутися під РФ»

Савченко в полоні умовляли «прогнутися під РФ»

Укрінформ
На засіданні в Донецькому міськсуді Ростовської області народний депутат України Надія Савченко продовжує розповідати, що було з нею в полоні.

Про це повідомляє у своєму Twitter адвокат Микола Полозов.

«У полоні 17.06 прийшов «особист», показав прізвище офіцера ЗСУ, сказав він навідник. Я сказала, не треба його шукати. Цей офіцер ЗСУ на волі і може виконати завдання, а я в полоні - втрачати нічого. Я сказала, що навідник не він, а я. Ввечері 17.06 полонених били, мене не чіпали, сказали «на закуску залишимо». Потім прийшов лікар, перев'язав полонених. Періодично приходив «особист» Коломієць (той, хто друг Маньшина). Говорив, прогинайся під РФ, тебе скоро туди віддадуть», - переповідає Полозов Савченко.

Далі вона детальніше розповіла, як бойовики схиляли її до співпраці: «Приходили особист Громов (він потім помер) і Адам Умаров - він давав мені подзвонити з мого телефону сестрі. Ще приходив особист Карякін, поводився нахабно, погрожував. Вимагав передати воєнну інформацію».

Умаров, за словами Савченко, представлявся «командиром чеченського батальйону, хвалився, що збив літак ЗСУ». Громов говорив їй, що він «парламентер від Луганська, як Рубан з іншого боку». Коломієц, «підло посміхаючись», погрожував, що вже все вирішено і Савченко «поїде до Магадана».

Зрештою Громов і Коломієць точно сказали, що її «вивезуть в Росію».

Так і сталося: «23 червня мене вивезли з Луганська у напрямку Донецька. У цей момент я зрозуміла - мені кришка, вивозять з України».

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка усі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування  18 грудня після того, як було продовжено термін її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-