Місія ОБСЄ не в змозі забезпечити мир на Донбасі - посол США

Місія ОБСЄ не в змозі забезпечити мир на Донбасі - посол США

Ексклюзив
Укрінформ
США підтримують зусилля Німеччини як голови ОБСЄ щодо більшого залучення організації у врегулюванні конфлікту на сході України.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в ФРН сказав посол і постійний представник Сполучених Штатів в Організації з безпеки і співробітництва в Європі Деніел Байєр.

"З урахуванням того, що скоро кількість міжнародних спостерігачів Спеціальної моніторингової Місії (ОБСЄ) досягне 800, з новими технічними можливостями і передовими оперативними базами, вона підвищить свою здатність відстежувати ситуацію і надавати звіт про неї", - висловив упевненість посол, додавши, що місія має широкий мандат і за останні майже 2 роки істотно розвинулася.

Байєр визнає, що місія не в змозі забезпечити припинення конфлікту, але вона може зміцнити довіру в тому, що стосується припинення вогню, а також сприяти конструктивним крокам в інших сферах.

"Ми, США, хочемо підтримати Німеччину як голову ОБСЄ і як частину "нормандського формату" в тому, щоб використати ОБСЄ на місці для просування дипломатичних і політичних зусиль щодо імплементації Мінських угод", - наголосив дипломат. За його словами, це означає зміцнення СММ, розширення її "крихітної місії" уздовж кордону, роботу з БДІПЛ та іншими структурами з тим, щоб бути готовими спостерігати за місцевими виборами.

За словами Байєра, 2016 рік має стати роком повної реалізації Мінських домовленостей. Він також має стати роком конституційної реформи, видворення російських бойовиків і зброї, нормалізації ситуації у галузі безпеки і відновлення прикордонного контролю. "Заради всіх українців 2016 має стати роком боротьби з корупцією і виконання обіцянок поліпшити верховенство закону і підзвітності уряду", - додав Байєр.

Раніше заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг пообіцяв, що вже до кінця березня 2016 року вона буде розширена до 1300 осіб, з яких 800 спостерігачів працюватимуть на сході України. Він висловив надію, що постійна рада ОБСЄ зможе досягти консенсусу і продовжити роботу місії і після 31 березня.

Фото: USOBCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-