Рада відкрилася. Займеться судовою реформою

Рада відкрилася. Займеться судовою реформою

Укрінформ
Народні депутати на пленарному засіданні у вівторок, 2 лютого, планують закрити 3 сесію і відкрити 4 сесію, а також розглянути в першому читанні проект змін до Конституції в частині правосуддя та низку інших законопроектів.

Про це зазначається в порядку денному пленарного засідання. У сесійній залі зареєструвалися 336 парламентарів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, для попереднього схвалення винесено законопроект про внесення змін до Конституції щодо правосуддя.

Для включення до порядку денного запропоновано проект закону про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" щодо виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку в багатомандатному окрузі. Для прийняття рішення з раніше обговореного питання на розгляд парламентаріїв винесено законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, й проект закону про житлово-комунальне господарство.

У першому читанні планується розгляд проекту закону про особливий режим спеціальної конфіскації майна та законопроект про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

Крім того, заплановано утворення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів підкупу народних депутатів, оприлюднених Генеральною прокуратурою 29 грудня минулого року.

О 16 годині відбудеться відкриття 4 сесії Верховної Ради VIII скликання. Після відкриття в першому читанні народні депутати планують розглянути законопроект про внесення змін до закону про попереднє ув'язнення та про внесення змін до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території" щодо уточнення окремих положень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-