Президентську

Президентську "судову реформу" визнали конституційною

Укрінформ
Доопрацьований законопроект про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя в редакції від 26 січня 2016 року відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Відповідний висновок у справі за зверненням Верховної Ради України, наданий 30 січня, офіційно оприлюднив у понеділок суддя-доповідач у справі Михайло Гультай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визнати таким, що відповідає вимогам статей 157 та 158 Основного закону, доопрацьований законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) в редакції від 26 січня 2016 року", - сказав Гультяй.

Нагадаємо, Конституційний суд 30 січня на пленарному засіданні у формі письмового слухання - без виступів сторін - розглянув справу за зверненням Верховної Ради про надання висновку про відповідність доопрацьованого законопроекту про внесення змін до Основного закону в частині правосуддя вимогам статей 157 і 158 Конституції.

Як відомо, 22 січня Конституційний суд України визнав законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" таким, що відповідає Основному закону країни (вимогам статей 157 і 158 Конституції).

26 січня Президент Петро Порошенко вніс доопрацьований варіант законопроекту, який залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору і відправляти його у відставку. У попередній версії документа, вже схваленій КСУ, парламент цього права позбавлявся.

28 січня Верховна Рада включила до порядку денного сесії і направила до Конституційного суду України законопроект про внесення змін до Основного закону в частині правосуддя (№3524).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-