Суд вдруге відмовився розглядати матеріали захисту Савченко українською

Суд вдруге відмовився розглядати матеріали захисту Савченко українською

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко заявляє, що російський суд відмовився розглядати матеріали, надані її захисниками, через те, що вони написані українською мовою.

Про це вона заявила під час суду, звернувшись до уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової, повідомляє Медіазона.

"Вже вдруге я вимушена звертатися до вас на одну і ту ж тему - утиск української мови в Росії. Минулого разу конвойний назвав його «чурбанським». За моєю скаргою проводилася якась перевірка, але про результати її я не знаю. Цього разу ситуація ще більш кричуща - підполковник Кузнєцов і капітан Юношев (двоє із трьох прокурорів - ред.) заперечували проти залучення матеріалів, які привезли з собою свідки, громадяни України, на тій підставі, що вони написані українською мовою. При тому, що перекладач у суді усно переклав усі документи. Але колегія суддів з ними погодилася", - йдеться у заяві Савченко, яку вона зачитала під час засідання.

"Якщо бюджет РФ такий мізерний (для перекладача - ред.), я нагадаю, скільки грошей я заощадила російському бюджету, коли чотири місяці відмовлялася від їжі. Зараз ще один місяць я приймаю тільки лікувальне харчування для збереження життя, купуючи його за свої гроші", - пояснила у заяві Надія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-