В суд у справі Кернеса не з’явився адвокат

В суд у справі Кернеса не з’явився адвокат

Укрінформ
У Київському райсуді Полтави почалося восьме засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців, яких звинувачують у незаконному позбавленні волі, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кернес і його охоронці присутні на засіданні. На суд викликали трьох свідків обвинувачення, це охоронці мера Олександр і Сергій Власенки, а також слідчий Олександр Колесник і потерпілий Сергій Ряполов. У залі є і другий потерпілий: Олександр Кутянін, проте один з адвокатів потерпілих відсутній без пояснення причин", - відзначили в суді.

Ряполов, стало відомо, пояснив суду причину свого нез'явлення на минуле засідання і пред'явив довідку.

Що стосується загальної ситуації, то навколо будівлі немає оточення, поліцейських мало.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 25 січня на суді в Полтаві у справі Кернеса почався допит свідків обвинувачення. Так, віце-мер Харкова Ігор Терехов заявив, що він особисто не знає охоронців Кернеса, а екс-начальник міськуправління МВС Ігор Болюх сказав, що в ніч на 26 січня 2014 року бачив у будівлі міліції потерпілих Ряполова і Кутяніна, але "жодних тілесних ушкоджень у них не було".

Геннадію Кернесу і двом його охоронцям, які звинувачуються в незаконному позбавленні волі, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану, загрожує до 15 років позбавлення волі. Все троє не визнають вину і заявляють про фальсифікацію справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-