Великий бізнес обіцяє чесні податки і прозорі гроші для політиків

Великий бізнес обіцяє чесні податки і прозорі гроші для політиків

Документ
Укрінформ
Представники великого і середнього бізнесу об'єдналися в "Українську бізнес ініціативу" і підписали декларацію, згідно з якою вони зобов'язуються чесно сплачувати податки і відмовляються від непрозорого фінансування політиків.

Про це йдеться в декларації, яку підписала група представників великого та середнього бізнесу, передає Європейська правда.

"Ми, власники великого та середнього українського бізнесу усвідомлюємо, що частина відповідальності за існуючу в країні кризу лежить також і на нас. Ми усвідомлюємо відповідальність за відновлення довіри в країні та створення нової моделі її розвитку", - йдеться в декларації.

"Задля цього свідомі представники бізнесу об’єдналися в "Українську бізнес ініціативу", яка ставить за мету економічне зростання України та вихід з кризи", - зазначається в заяві для ЗМІ.

Основні цінності та принципи діяльності представники організації зафіксували у Декларації.

В документі зазначається, що бізнесмени беруть на себе зобов’язання інвестувати власні кошти та залучати інвестиції в економіку України, створювати робочі місця з гідними умовами праці та її оплати.

Крім цього, вони гарантують чесність та прозорість сплати податків до українського бюджету, і обіцяють не фінансувати непрозоро політиків та політичні проекти.

В декларації також наголошується, що бізнес зацікавлений в справедливому правосудді і прозорих єдиних правилах гри, готовий сприяти створенню таких правил і зобов'язується їх дотримуватись", - наголошується в декларації.

"Нас об’єднала відповідальність за країну та проактивність. Якщо не діяти зараз - ми можемо втратити Україну. Наша мета -  допомогти країні вийти з кризи та досягнути економічного зростання. Для цього Україні потрібен капітал, а капітал з’являється тоді, коли є довіра", - зазначає співвласник корпорації "ІСД" Сергій Тарута.

"Зараз у трикутнику "бізнес - влада - суспільство" всім нам бракує довіри, і це одне з фундаментальних понять, над яким нам треба працювати", - наголосив він.

До складу "Української бізнес ініціативи" увійшли: Сергій Тарута, співвласник корпорації "ІСД"; Віталій Антонов, президент "Концерну Галнафтогаз"; Євген Уткін, Президент і голова ради директорів КMCore; Віктор Пінчук, власник компанії EastOne; Віктор Цой, президент компанії MTI; Ігор Ліскі, Голова Ради директорів "Ефективні інвестиції"; Геннадій Буткевич, співвласник мережі супермаркетів АТБ; Андрій Гордійчук, співвласник компанії "Сварог"; Олег Бахматюк, власник "Укрлендфармінгу"; Ігор Мазепа, генеральний директор ІК "Concorde Capital"; Лев Блейзер, співвласник компанії "SigmaBleyzer" та інші.

Як повідомлялось, на початку серпня в Києві відбулася перша неофіційна зустріч представників великого бізнесу. На зустріч буцімто запрошували й представників президента.

Повторна зустріч відбулася в листопаді також в готелі "Хайят". На ній було заявлено про те, що до кінця 2015 року планується підписати спільну декларацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-