Луценко про зміну уряду: Ми готові працювати з Яценюком

Луценко про зміну уряду: Ми готові працювати з Яценюком

Укрінформ
Фракція БПП готова працювати із прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком задля політичної стабільності в країні.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив голова фракції Юрій Луценко, коментуючи можливу зміну складу уряду, повідомляє прес-служба БПП.

Він не виключив консультації фракцій коаліції з прем’єром за закритими дверима. "Я впевнений, що якщо Арсеній Яценюк зможе домовитися про нову команду професіоналів, яких будуть підтримувати фракції коаліції, то ми отримаємо новий уряд на чолі з Яценюком і ефективну більшість, що прийматиме необхідні закони. Якщо почнуться битви партійних амбіцій або ультиматуми персональних питань, нічого не вийде", – наголосив Луценко.

У той же час, говорячи про можливу підтримку Яценюка на посаді прем’єра, голова фракції БПП наголосив, що інакше це означає перевибори до Верховної Ради і "щонайменше чотири місяці безвідповідальної балаканини дев’ятого валу популізму і заблокований парламент".

"Ми потратимо мільярд державних коштів, втратимо чотири місяці політичного часу для того, щоб провести у парламент таких самих депутатів. Необхідно залишити політичну стабільність задля залучення інвестицій і розвитку української економіки. Задля цього ми готові працювати з Арсенієм Яценюком, аби він хотів працювати з нами", – зазначив Луценко.

Він також повідомив, що фракція БПП готова запропонувати нового міністра транспорту, інших кандидатів на міністерські посади, але погодиться і "з більш професійними кандидатами від інших фракцій коаліції". "Йдеться не про партійний інтерес, йдеться про існування Кабінету міністрів як колегіального органу реформ", – зазначив нардеп.

За його словами, проблемою нинішнього уряду є той факт, що він є урядом одинаків, розумних, грамотних, професійних, але Кабмін не відбувся як колектив. "Необхідно зробити такий колектив однодумців, який займатиметься конкретними реформами", – впевнений політик.

Говорячи про запланований на 16 лютого звіт уряду, голова фракції БПП зауважив, що тиждень перед звітом у парламенті буде присвячений тісному спілкуванню Прем’єр-міністра із фракціями коаліції. Міністри також мають, за його словами, прозвітувати у профільних комітетах. Окрім того, за 15 днів до звіту уряду народні депутати мають отримати інформаційні матеріали про діяльність Кабміну за минулий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-