НАБУ розслідує зняття арешту з рахунків Злочевського

НАБУ розслідує зняття арешту з рахунків Злочевського

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України розслідує провадження щодо екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє Радіо Свобода.

"Значну частину справ щодо Злочевського, бо там не одна була справа, ми залишили розслідувати в Антикорупційному бюро. Незважаючи на те, що по справі мало що зроблено, і щоб остаточно сказати, чи є там судова перспектива, необхідно провести певний обсяг роботи", – сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна".

"Залишити цю справу (НАБУ) було моїм рішенням, оскільки, коли я зустрічаюся з нашими міжнародними партнерами, часто задають питання законності зняття арешту в Лондоні з рахунків Злочевського і наскільки можливо було цього уникнути, якби справа належним чином розслідувалася", – додав Ситник.

Він уточнив, що в НАБУ є низка проваджень щодо подій, до яких може бути причетний Злочевський.

"Будемо намагатись розібратися – якщо є судова перспектива, то чому було знято арешт з рахунків Злочевського", – зазначив він.

Нагадаємо, згідно з рішенням Печерського райсуду, оприлюдненим в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у грудні минулого року з майна Злочевського зняли арешт.

Проти Злочевського порушені принаймні дві кримінальні справи – зловживання службовим становищем і заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення. За обидвома статтями йому може загрожувати конфіскація майна. Сам Злочевський перебуває в розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-