Адвокат заявив про жахливі умови ув'язнення Чийгоза

Адвокат заявив про жахливі умови ув'язнення Чийгоза

Укрінформ
Умови тримання у в'язниці кримського політв'язня Ахтема Чийгоза важкі. Спецізолятор, де він перебуває, навіть за мірками Росії, жахливий.

Про це на прес-конференції в Укрінформі по відеозв'язку заявив адвокат Ахтема Чийгоза і Надії Савченко Микола Полозов.

"Варто зауважити, що умови, в яких тримається Ахтем Чийгоз, важкі. Він не просто перебуває в ізоляторі, він перебуває у спецблоці - це внутрішня в'язниця всередині ізолятора. У нього повністю виключений контакт із зовнішнім світом. Єдині, кого він може бачити, це його адвокати", - повідомив Полозов.

За його словами, спецізолятор у Сімферополі, навіть за російськими мірками, жахливий: "Це стара радянська будівля, стара радянська в'язниця, яка навіть не ремонтувалася".

При цьому адвокат наголосив: "Якщо у російських в'язницях є контроль громадської спостережної комісії, хай і недостатній, то в Криму - все абсолютно безконтрольно".

Крім того, за словами Полозова, Чийгоз піддавався серйозному тиску і погрозам "до такої міри, що боявся за своє життя".

"Це відбувалося практично з самого початку після його затримання. Його змушували визнати свою вину, підсилали людей, які готові були його вбити. Це абсолютно точний факт", - заявив Полозов.

За його словами, робота оперативних співробітників триває навіть у в'язниці. "Тиск чиниться постійно, але Чийгоз та інші тримаються. Це люди - вони герої, які всупереч цьому тиску продовжують залишатися справжніми людьми, справжніми патріотами", - наголосив Полозов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-