Україна може позичити до $1 мільярда на газ - Яресько

Україна може позичити до $1 мільярда на газ - Яресько

Укрінформ
Україна може залучити від міжнародних фінансових організацій до $1 млрд на закупівлю природного газу від європейських постачальників.

 Про це під час години запитань до Уряду сказала міністр фінансів України Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю ухвалення ВР цього тижня розробленого Мінфіном законопроекту №3388, завдяки чому ми зможемо підписати угоду по 5-річній відновлювальній гарантії від Світового банку на 500 млн дол. разом з раніше підписаною угодою з ЄБРР на 300 млн дол. та угодою з міжнародною фінансовою корпорацією ще на 200 млн дол. Тепер ми маємо можливість залучити від міжнародних фінансових організацій фінансові ресурси обсягом до 1 млрд дол. на закупівлю природного газу від Європейських постачальників", - сказала Яресько. 

За її словами: "Вперше в історії незалежності ми фінансово готові до наступного опалювального сезону. Ми маємо змогу купити газ по найнижчим цінам не в сезоні, і ми маємо можливість використати реверс від Європи у повному обсязі", - наголосила Яресько.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-