Варшава чекає, що Київ вирішить

Варшава чекає, що Київ вирішить "складне питання історії" - Ващиковський

Укрінформ
Підтримка суверенітету і територіальної цілісності України є в національних інтересах Польщі.

Про це під час виступу в Сеймі із завданнями закордонної політики Польщі в 2016 році заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує власний кореспондент Укрінформу. 

"В інтересах Польщі є підтримка суверенітету і територіальної цілісності України. Демократична, стабільна українська держава у політичній й економічній сферах є важливим елементом безпеки і порядку в Європі, що сформувався після демократичних перетворень 1989-1991 років",- наголосив Ващиковський.

За його словам, незалежність України зараз проходить випробовування - тиск та дестабілізація з боку Росії.

Глава польської дипломатії підкреслив, що проєвропейські реформи потребують підтримки на Заході і, зокрема, з боку Польщі.

"Ми допомагатимемо Україні й одночасно вимагатимемо від неї ефективного використання цієї допомоги. Мі підтримуємо Україну у процесі децентралізації, боротьби з корупцією",- наголосив Ващиковський. Водночас, він додав, що Варшава очікуватиме від Києва "розрахунку зі складними питаннями історії (у контексті Волинської трагедії – ред.)".

За його словами, МЗС продовжуватиме виконувати гуманітарні проекти щодо осіб, які постраждали від війни на сході України: "Польща широко відкрила двері для сотень тисяч громадян України, які з огляду на матеріальні потреби, або через відсутність безпеки мусять шукати місце для проживання за межами країни".

Ващиковський наголосив, що Польща підтримуватиме введення в дію Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі України з ЄС. "Тісна економічна співпраця з Європою буде хорошим мотивом для реформування економіки країни і відповіддю на дестабілізацію ситуації на сході України", - констатував він.

 У питанні Україні, як зауважив Ващиковський, Польща активно співпрацює за межами Європи зі США, Канадою, Австралією, Японією і Новою Зеландією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-