Порошенко попросив вибачення у матері загиблого бійця

Порошенко попросив вибачення у матері загиблого бійця

Укрінформ
Серед загиблих на сході України нараховується 21 юнак віком до 18 років.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час "Уроку Мужності" з ліцеїстами Київського військового ліцею ім. І.Богуна та курсантами вищих військових навчальних закладів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на кінець року серед загиблих на сході України, які захищали нашу державу, нараховується 21 юнак віком до 18 років і 650 осіб від 18 до 25 років", - сказав він.

Так, Порошенко розповів, що наймолодший загиблий - сімнадцятирічний Назар Якубовський з Хмельницька. Ще зовсім дитиною він у перші місяці агресії пішов добровольцем на фронт - у добровольчий батальйон. Звичайно не через військкомат, бо там не взяли б. Загинув у бою з російськими диверсантами, які здійснили атаку із засідки поблизу Веселої Гори в Слов'яносербському районі, що на Луганщині. Тіло його вдалося розпізнати лише за тестами ДНК.

"Соромно про це говорити, я сам дізнався про це лише декілька днів тому, але саме неповноліття героя створило бюрократичні перешкоди для отримання статусу учасника бойових дій та відповідних пільг від держави. Я думаю, що ми не допустимо бюрократії. Я мушу вибачитися перед його мамою Інною Ігорівною. Протягом тижня буде знайдено вихід із правової колізії, бо закон - не лише буква, а ще й дух", - наголосив Глава держави.

Він також зауважив, що вклоняючись молодим героям, інколи майже дітям, мусить визнати, що потрапити на фронт вони могли лише у перші місяці війни, тобто під час найбільшої скрути, коли лише починалося відновлення армії.

"Згодом я ухвалив рішення і дав наказ, що молоді призовники не повинні направлятися в зону АТО. А призовний вік ми підвищили до 20 років. У зоні бойових дій - лише контрактники та мобілізовані. Минулого тижня я наказав, згідно з бюджетом на 2016-й рік, істотно підвищити зарплату військовослужбовцям, що дасть змогу посилити контрактну складову в нашій армії", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-