Порошенко вже підписав закон, який викликав обурення у Раді

Порошенко вже підписав закон, який викликав обурення у Раді

Укрінформ
Президент підписав Закон «Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України», який був проголосований Парламентом сьогодні і надійшов Президенту на підпис.

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті голови держави.

Як повідомлялося, сьогодні 229 нардепів проголосували за внесення змін до регламенту ВР.

Як зазначається у тексті закону, якщо законопроект про внесення змін до Конституції, який за висновком КСУ відповідає вимогам Основного закону, був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, то такий законопроект розглядається парламентом на наступній за нею черговій сесії, фактично змінивши процедуру проходження конституційних змін, закріплену в Основному законі.

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд повідомила, що фракція «Самопоміч» буде оскаржувати сьогоднішнє рішення ВР й вимагатиме його скасування, бо вважає «подібні зміни регламенту шахрайством і ганебною практикою».

Лідер радикалів Олег Ляшко звинуватив народних депутатів, які підтримали закон про внесення змін до Регламенту ВР, в «антиконституційному перевороті». На його думку, «парламентська більшість розкрила фактично «скриньку Пандори», коли Конституцію можна міняти змінами до закону... Те, що відбулося сьогодні, це фактично друге «16 січня», - сказав Ляшко.

Натомість голова ВР Володимир Гройсман переконаний, що внесення змін до Регламенту ВР, які дозволяють продовжити строки розгляду змін до Конституції, не несуть у собі жодних негативних наслідків чи загрози державності України.« Я, як людина, яка проголосувала за це рішення у законний спосіб, хочу від себе сказати про те, що жодних наслідків для нашої держави тут немає», - зазначив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-