Очищення судів може початися вже з 1 вересня - Луценко

Очищення судів може початися вже з 1 вересня - Луценко

Укрінформ
Керівник фракції БПП Юрій Луценко сподівається, що Конституційний Суд надасть висновок щодо змін до Основного закону у частині правосуддя до кінця цієї сесії - до 2 лютого.

Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні голосували уточнений варіант змін до Конституції, який полягає в тому, що Президент вважає за можливе залишити за парламентом право відставки Генпрокурора. З розрахунком на те, що Конституційний Суд ще на цій сесії, тобто до 2 лютого, донесе нам своє рішення. Чому ми так поспішаємо? Якщо цього не зробимо, то прийдеться перше читання (змін до Конституції в частині правосуддя - ред.) голосувати на наступній сесії. Відповідно остаточне рішення зможемо прийняти на осінній сесії... Суспільство не дає нам такого довгого часу. Якщо КСУ зможе швидко повернути своє рішення, то практичне очищення судів почнеться вже з 1 вересня. Я хотів би, щоб саме так і сталося», - сказав Ю.Луценко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада направила доопрацьований законопроект змін до Конституції у частині правосуддя до Конституційного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-