“Венеціанка” їде до Польщі оцінювати скандальні зміни щодо КС

“Венеціанка” їде до Польщі оцінювати скандальні зміни щодо КС

Укрінформ
Делегація Венеціанської комісії на чолі з головою Джанні Букіккіо 8-9 лютого відвідає Польщу, щоб на місці ознайомитися зі змінами до закону про Конституційний суд, що викликало значний резонанс у Польщі та Європі.

Про це йдеться в інформаційному повідомленні Венеціанської комісії, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Під час візиту в лютому делегація зустрінеться з представниками канцелярії президента, міністерства юстиції, Конституційного суду, Верховного суду, парламенту, Національної ради судочинства, а також речником громадянських прав”,- йдеться в повідомленні комісії.

Польський уряд звернувся до Венеціанської комісії з приводу оцінки змін до закону про Конституційний суд 23 грудня 2015 року.

Після підготовки звіту він буде предметом обговорення під час чергової пленарної сесії комісії, яка відбудеться 11-12 березня.

Ряд європейських політиків та інституцій критикують Польщу за порушення демократичних стандартів, зокрема в контексті змін до законів про Конституційний суд і Нацраду з питань радіо і телебачення.

У середині січня Єврокомісія прийняла рішення розпочати процес оцінки стану демократії у Польщі. Згодом у Європарламенті за участю глави уряду Беати Шидло відбулася дискусія щодо стану демократії в РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-