«Самопоміч» заявляє про шахрайство у Раді

«Самопоміч» заявляє про шахрайство у Раді

Укрінформ
Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд повідомила, що фракція «Самопоміч» буде оскаржувати сьогоднішнє рішення Верховної Ради про внесення змін до Регламенту.

Про це вона заявила журналістам у кулуарах Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже підготували заяву на ім'я спікера і проект постанови для того, щоб скасувати результати голосування за внесення змін до Регламенту... Вважаємо подібні зміни Регламенту шахрайством і ганебною практикою», - сказала Сироїд.

Натомість «Самопоміч» пропонує повернутися до проекту змін до Конституції в частині децентралізації і зареєстрували відповідний проект постанови № 3805 «Про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)». «Цей проект дозволяє повернути зміни до Конституції в частині децентралізації до першого читання, вилучити «особливий статус» і знайти оптимальну модель децентралізації, зрозумілу людям та парламенту», - йдеться у на сторінці політсили у Фейсбуці.

Нагадаємо, 28 січня Рада ухвалила закон про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради, який дозволяє у випадку нерозгляду на наступній черговій сесії змін до Конституції у другому читанні розглядати їх на наступній за нею черговій сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-