Рада відправила реформу правосуддя в Конституційний суд

Рада відправила реформу правосуддя в Конституційний суд

Оновлено
Укрінформ
Народні депутати включили до порядку денного та направили запропонований Президентом законопроект 3524 "Про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя" до Конституційного Суду для отримання висновку на предмет відповідності вимогам статей 157 та 158 Основного Закону

Як повідомляють кореспонденти Укрінформу, за це рішення з другої спроби проголосував 231 народний обранець.

За словами представника Президента у ВР Степана Кубіва, законопроект  містить положення щодо можливості висловлення парламентом недовіри генеральному прокуророві, що матиме наслідком його відставку.

"Відтак у доопрацьованому законопроекті 3524 пропонується встановити, що до повноважень Верховної Ради входить не тільки надання згоди на призначення на посаду Генпрокурора та звільнення з посади Президентом України, як це було у попередній редакції, а й висловлення недовіри Генеральному прокурору, що матиме наслідком його відставку з посади", - уточнив Кубів.

Водночас Кубів запевнив, що решта положень законопроекту щодо судової реформи не зазнали змін.

Нагадаємо, Верховна Рада 22 грудня направила до КС проект закону про внесення змін до Конституції в частині правосуддя. 22 січня Конституційний Суд надав позитивний висновок щодо відповідності законопроекту вимогам Основного Закону. А вже 26 січня Президент вніс до парламенту доопрацьований проект закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-