Зубко каже, що Україна лише на субсидіях викидає в повітря мільярд

Зубко каже, що Україна лише на субсидіях викидає в повітря мільярд

Укрінформ
Україна витрачає близько 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектору, це означає, що лише на субсидії доводиться витрачати на 1 млрд грн більше.

Про це під час виступу на міжнародній конференції “Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агенцій і багатосторонніх фінансових інституцій” заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна на сьогоднішній день витрачає 11 млрд кубометрів газу на опалення житлового сектору в зимовий період. Придбання газу є однією з найбільших загроз для нашої безпеки. Ми витрачаємо 230 кВт на 1м квадратний, що на 45% більше порівняно з Польщею», - сказав Зубко.

За його словами, неекономне споживання газу призводить до того, що Україна змушена витрачати тільки на субсидії на 1 млрд грн більше.

«І чим далі вартість газу буде наближатися до ринкової, тим більше ми будемо змушені витрачати. І виникає питання, що краще: витратити ці кошти на енергоефективність чи просто у повітря, аби не вкладатися у енергоефективні технології?», - зазначив віце-прем'єр.

Він наголосив, що уряд прийняв рішення вкладатися у енергоефективність та залучати інвестиції.

«Я запрошую інвесторів залучати кошти у цей величезний ринок, що існує на рівних з аграрним ринком, що також має величезну інвестиційну привабливість», - зазначив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-