Світ має швидко реагувати на порушення міжнародного права - Дуда

Світ має швидко реагувати на порушення міжнародного права - Дуда

Укрінформ
Порушення міжнародного права, окупація інших країн і мовчазна згода на це світової спільноти може призвести до того що сталося колись в концтаборі "Аущвіц-Біркенау" (Освенцим – Ред.).

Про це у середу під час заходів з нагоди 71-річниці визволення нацистського концтабору в Освенцимі заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу.

"Аушвіц - це не лише музей, велика могила, але й вшанування та попередження про те, що може статися якщо порушується міжнародне право, а світова спільнота своєчасно не реагує. Попередження, що може статися, якщо одні країни ведуть агресивну політику щодо інших країн, якщо захоплюють їхню територію, якщо вони розповсюджують війну та ненависть. Тому Аушвіц був і буде великим попередженням", - зазначив Дуда.

Він наголосив, що завданням політиків і всіх людей є те, щоб такі страшні події ніколи більше не повторилися. На його переконання, це є не лише елементом дотримання міжнародного права, але й освіти молоді в усьому світі.

Раніше Дуда неодноразово заявляв, що світ не може просто споглядати порушення Росією міжнародного права, зокрема у контексті анексії Криму й агресії в Донбасі, що може призвести до непередбачуваних наслідків.

В урочистій церемонії, яка проходить у музеї Освенцима на півдні Польщі бере участь також президент Хорватії Колінда Грабар-Кітаровіч, 80 колишніх в’язнів концтабору, а також делегації з Ізраїлю та інших країн.

Гітлерівський концтабір "Aушвіц-Біркенау" діяв з травня 1940 до січня 1945 року. За цей період там були знищені не менше 1,1 мільйона людей. Переважно це були євреї з різних країн Європи, а також поляки, радянські в'язні, цигани, представники інших національностей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-