За січень на Донбасі 298 разів вводили режим

За січень на Донбасі 298 разів вводили режим "тиші" - СЦКК

Укрінформ
Через збільшення  кількості обстрілів позицій сил АТО з боку проросійських бойовиків на Донбасі чергова зміна СЦКК кілька десятків разів на добу змушує російську сторону Спільного центру зупиняти вогонь бойовиків та вводити режим "тиші".

Про це повідомив начальник відділу чергових змін української сторони СЦКК полковник Віталій Тюрін, інформує прес-центр АТО.

За його словами, ефективність припинення вогню, безумовно, залежить від якісної організації взаємодії представників української та російської сторін СЦКК. Тобто, вона характеризується кількістю позитивних результатів введення режиму припинення вогню на окремих напрямках уздовж лінії розмежування сторін.

"У середньому 75-80% спроб введення режиму "тиші" досягає своєї мети. Для прикладу, тільки за 27 днів січня 2016 черговою зміною Спільного центру режим припинення вогню вводився 298 разів, з яких 229 досягли мети. При цьому, за цей період часу з ініціативи української сторони режим "тиші" вводився 171 разів, з яких – 142 позитивних, спільно з російською стороною – 87 разів, 60 з яких – позитивних, в інших випадках ініціатором виступала російська сторона", – зазначив Тюрін.

Він також повідомив, що інформацію про обстріли офіцери чергової зміни української сторони СЦКК отримують від спостережних постів української сторони СЦКК, які розташовані на передньому краї вздовж усієї лінії розмежування сторін.

"Статистика введення режимів припинення вогню українською стороною СЦКК ведеться безперервно, що дає можливість аналізувати ефективність роботи в цьому напрямку. Окрім того, запровадження і виконання режиму "тиші" не дозволяє конфлікту перерости у більш гарячу стадію", – наголосив Тюрін.

Він додав, завдяки діям чергової зміни Спільного центру та своєчасному реагуванню в багатьох випадках вдається зупинити вогонь бойовиків НЗФ та зберегти життя українським військовослужбовцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-