Нардепи відмовили у реструктуризації валютних кредитів і розійшлися

Нардепи відмовили у реструктуризації валютних кредитів і розійшлися

Укрінформ
Народні депутати відхилили раніше ухвалений закон №1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів, який раніше ветував Президент.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за подолання вето Президента проголосували лише 54 нардепи з мінімально необхідних 300 голосів.

Раніше ухвалений Верховною Радою закон передбачав запровадження механізму реструктуризації зобов'язань в іноземній валюті фізичних осіб за споживчими кредитами, наданими для задоволення особистих потреб (придбання житлової та нежитлової нерухомості, земельних ділянок, транспортних засобів, послуг та будь-якого товару).

Проте, за словами представника Президента України у Верховній Раді Степана Кубіва, Президент не може підписати закон про реструктуризацію кредитів, оскільки запропоновані заходи суттєво порушують баланс прав сторін кредитного договору в бік позичальників, покладаючи весь тягар збитків виключно на банківську систему.

Як зазначив Голова парламенту Володимир Гройсман, тепер народні депутати мають можливість напрацювати новий якісний законопроект щодо реструктуризації.

Після розгляду цього питання Гройсман закрив Раду до завтра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-