Світ має спільно боротися з рецидивами імперіалізму - Порошенко

Світ має спільно боротися з рецидивами імперіалізму - Порошенко

Укрінформ
Тільки спільними зусиллями вільних націй можна не допустити в майбутньому страшних злочинів проти людства, убезпечити світ від рецидивів нацизму та проявів імперіалістичної агресії.

Про це Президент Петро Порошенко заявив у своєму зверненні, присвяченому Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, інформує прес-служба Глави держави.

"Цей скорботний день має нагадати нам просту істину - тільки спільними зусиллями вільних націй, усіх небайдужих людей можливо не допустити у майбутньому страшних злочинів проти людства, убезпечити світ від рецидивів нацизму, проявів імперіалістичної агресії, поширення шовінізму та нетерпимості на етнічному чи релігійному грунті. Запевняю, що наша держава й надалі залишатиметься на позиціях, які сповідує усе цивілізоване людство, та забезпечуватиме підтримку миру, свободи та демократії", - наголосив Порошенко.

Він нагадав, що сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом вшановує жертв Голокосту - однієї з найбільших гуманітарних катастроф XX століття, масового позбавлення життя людей за національною ознакою. Він зауважив, що для українців - це не просто скорботна сторінка історії, "це наш спільний біль та незагоєна рана людської пам’яті".

"Життя невинно загублених людей - молодих і старих, жінок та чоловіків - було кинуто на кривавий олтар нелюдської ідеології задля задоволення імперських амбіцій режиму, метою якого було встановлення нового світового порядку на засадах тоталітаризму, мілітаризму та расизму. Світла пам’ять жертвам нацизму", - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-