ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо візитів на окуповані території

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо візитів на окуповані території

Укрінформ
ПАРЄ увалила резолюцію, яка передбачає індивідуальну відповідальність парламентаріїв за порушення ними міжнародного права.

За документ № 13944 проголосували 54 депутатів, проти висловилися 20 парламентарії, утрималося 6, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ПАРЄ підтримала резолюцію № 13944 більшістю голосів», - заявив головуючий на пленарному засіданні.

Документ передбачає індивідуальну відповідальність парламентаріїв у зв‘язку з їхнім виконанням своїх функцій та у випадку застосування проти них санкцій по відношенню до третіх держав і міжнародних організацій у вигляді обмежувальних заходів.

Положення резолюції передбачають правові механізми привілеїв або обмежень членів ПАРЄ, які перебувають під загрозою кримінального або адміністративного переслідування та з огляду на їх право свободи пересування і в порушення національного законодавства, що регулює в'їзд на територію деяких держав-членів, та в порушення прихильності цих держав щодо забезпечення вільного пересування членів Асамблеї та їхньої недоторканності.

Застосовуючи принцип верховенства права, держави-члени РЄ повинні забезпечити, щоб будь-яка міра заборони чи обмеження щодо осіб, відповідала вимогам правової визначеності та супроводжувалися відповідними процесуальними і судовими гарантіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-