В МЗС стривожені станом Савченко через голодування

В МЗС стривожені станом Савченко через голодування

Укрінформ
Ігнорування Російською Федерацією імунітету Надії Савченко як делегата ПАРЄ підтверджує політичний характер справи проти української льотчиці та народного депутата.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

"Російська Федерація продовжує ігнорувати імунітет Надії Савченко як делегата Парламентської асамблеї Ради Європи і таким чином відверто порушує взяті на себе зобов'язання, підтверджуючи політичний, а не правовий характер справи проти народного депутата України Надії Савченко", - йдеться у коментарі МЗС.

Там наголосили, що «російське правосуддя» постійно порушує процесуальні норми та права Надії Савченко: відмовляється досліджувати офіційні документи, отримані адвокатами з України, відмовляється викликати свідків, вказаних захистом, відхиляє клопотання долучити до справи матеріали захисту.

"Окрему тривогу викликає суттєве погіршення стану здоров'я Надії Савченко, зумовлене її вимушеним голодуванням на знак протесту проти свавілля так званого російського правосуддя, а також відсутністю кваліфікованої медичної допомоги та незадовільними умовами її утримання. За таких умов відповідальність за здоров'я і життя Надії Савченко повністю лежить на владі Російської Федерації", - йдеться у коментарі.

МЗС висунуло вимогу припинити знущання над Надією Савченко та іншими незаконно утримуваними громадянами України - політичними в'язнями Росії, негайно звільнити їх та забезпечити повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-