Квіташвілі оголосив епідемію грипу в Україні

Квіташвілі оголосив епідемію грипу в Україні

Оновлено
Укрінформ
Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі оголосив сьогодні про епідемію грипу в країні.

Про це він сказав на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"Сьогодні у 18 областях епідемічний поріг перевищено. З них в 11 - більш як на 50%. Є області, де все нормально. Найбільша кількість хворих – у Рівненській області. Найменша - у Харківській області", - зазначив Квіташвілі. 

За його словами, не перевищено епідпоріг у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській, Миколаївській і Харківській областях. 

"У Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській, Черкаській, Херсонській, Запорізькій - епідпоріг перевищено на 50%. А (області з центрами - ред.) у Києві, Луцьку, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Сумах, Полтаві, Кіровограді, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську вже більш, як на 50%. Тобто у нас, в принципі, в країні є епідемія грипу", - наголосив Квіташвілі. 

Він сказав, що сьогодні збиратиметься штаб у Міністерстві охорони здоров’я, і розсилатиметься інформація по всіх областях,  які перейшли межу порога, - про те, які заходи вони повинні вживати. 

 Міністр також додав, що громадяни мають бути пильними, звертатися до лікарів при перших симптомах, "і краще звернутися до лікарів і переконатися, що нічого не сталося, ніж звернутися пізно". 

"У нас проблема з тим, що летальні результати - це пізні звернення, у тому числі з груп ризику. На сьогодні у нас 83 підтверджених  летальних випадків. Аби розуміти масштаб летальних результатів, треба знати, що в цілому по країні на вірус грипу хворіє або хворіло (з 1 жовтня 2015 року - ред.) 2,6 млн наших співгромадян. Отже у відсотковому співвідношенні це дуже небагато - це десятитисячна частка одного відсотка", - уточнив Квіташвілі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-