Рада підтвердила перевибори у Кривому Розі

Рада підтвердила перевибори у Кривому Розі

Укрінформ
Народні депутати відмовились ухвалити проект постанови № 3613-П, запропонований Опозиційним блоком, про скасування рішення щодо проведення позачергових виборів криворізького міського голови.

Відповідну постанову підтримали лише 40 нардепів з мінімально необхідних 226,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, «згідно з Регламентом допускається остаточне прийняття законопроекту відразу після першого чи другого читання, якщо законопроект визнано таким, що не потребує доопрацювання, та якщо не надійшло зауважень щодо його змісту від народних депутатів. А народним депутатом Шпеновим від 10 та 11 грудня, а також 23 грудня були внесені заперечення щодо даного проекту про призначення перевиборів мера Кривого Рогу».

За словами автора проекту постанови, нардепа від Опозиційного блоку Михайла Папієва, Верховна Рада порушила Регламент. На думку депутатів Опозиційного блоку, вказані зауваження нардепа Шпенова не були розглянуті, тому й відбулося порушення Регламенту.

Раніше Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляв, що після розгляду цієї постанови він зможе підписати закон про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу, який ВР ухвалила ще 23 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-