Референдум про особливий статус Донбасу не потрібен - Гройсман

Референдум про особливий статус Донбасу не потрібен - Гройсман

Укрінформ
У проекті змін до Конституції немає мови про особливий статус для окремих районів Донецької і Луганської областей, тому й проводити референдум з цього питання не варто.

Про це заявив у понеділок на брифінгу Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна - унітарна країна. Жодних спеціальних статусів не передбачено Конституцією... І порушувати це питання  - навіщо? Якби в Конституції було записано, щоб дати Донбасу особливий статус, це було б схоже на федералізацію. Оскільки цього там немає, то й запитувати цього не потрібно, бо це буде маніпуляція», - сказав Гройсман.

Водночас він зауважив, що до самої ідеї проведення референдуму, висловленої Прем'єр-міністром, ставиться «як до ідеї», і висловив думку, що як механізм референдум може використовуватися. Але перш ніж його проводити, на переконання спікера парламенту, треба провести попереднє соціологічне дослідження і визначитися з настроями людей щодо потреби застосування такого механізму взагалі.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у своєму недільному зверненні виступив за проведення референдуму щодо змін до Конституції. «Настав час, щоб український народ сказав своє слово, яка повинна бути нова українська Конституція у новій європейській Україні. Ніхто, крім народу України, не має права визначати, яким буде Основний закон», - наголосив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-