Рада Європи відправляє до Криму місію з прав людини

Рада Європи відправляє до Криму місію з прав людини

Укрінформ
Рада Європи відправляє сьогодні швейцарського дипломата Жерара Штудмана на чолі офіційної делегації до Криму для аналізу ситуації з прав людини на півострові.

Про це йдеться в офіційній заяві генсекретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, поширеній його прес-службою, повідомляє Укрінформ.

«Я ухвалив рішення направити делегацію (Ради Європи) до Криму сьогодні, щоб оцінити ситуацію з дотриманням прав людини на півострові», - заявив він.

За словами генсекретаря, місія здійснюватиметься в умовах повної незалежності і не вивчатиме жодного питання, пов'язаного з територіальним статусом Криму. «Понад 2,5 млн людей живе в Криму і всі вони знаходяться під дією Європейської конвенції з прав людини і мають бути в змозі отримати з цього зиск. Тим не менш, упродовж більше ніж року, жодній делегації від міжнародної організації не вдалося туди потрапити», - сказав Ягланд.

На його думку, візит офіційної делегації РЄ надасть можливість отримати ясну і вичерпну інформацію про становище у галузі прав людини і довести, що народ Криму не забутий.

Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, включаючи свободу вираження думок і свободи ЗМІ; свободу зібрань та зборів; дотримання прав меншин; місцеві органи самоврядування; боротьбу з корупцією та умови утримання у в'язницях.

У РЄ додали, що послу Штудману допомагатимуть три члени Секретаріату Ради Європи. «Виконання місії в Криму розпочинається сьогодні, завтра і згодом вона підготує доповідь та рекомендації, які будуть представлені Генеральному секретарю в кінці лютого або березня», - зауважили в РЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-