Латиніна: Росія може перетворитися на одне велике місто Грозний

Латиніна: Росія може перетворитися на одне велике місто Грозний

Укрінформ
На думку російської журналістки Юлії Латиніної, в РФ з'явився абсолютно новий рівень небезпеки.

Так вона прокоментувала організацію мітингу в Грозному, організованому «на підтримку» Рамзана Кадирова після суспільної реакції на його висловлювання про опозицію.

За її словами, збляк навіть наддорогий долар, всі обговорюють, чи не стане Росія «додатком до Чечні».

«Зрозуміло, це зовсім інший рівень небезпеки, тому що коли там у Петрограді у 1918 році йшли більшовики, то ніхто вже не питав, яка в 1918 році інфляція. І там виникало питання, чи встигнеш ти на останній корабель. І, ось, перед Росією за останні 2 тижні постала проблема, що Росія може перетворитися на одне велике місто Грозний, де всі обожнюють Кадирова, де всі ходять з його портретами, де, якщо хтось щось сказав неправильне про Рамзана Кадирова, то ці люди вибачаються, то з них знімають штани», - каже журналістка.

На її погляд, є два варіанти пояснення того, що відбувається.

«І один варіант, як я вже сказала, полягає в тому, що Рамзан Кадиров діє зі схвалення президента Росії Володимира Путіна, і, ось, творча уява може підказати хвацько закручений сюжет. Ось, рубль той самий падає, тривога населення зростає. Навіть дуже вірні люди міркують про те, що ми сидимо у вагоні, що летить у прірву. І ось на цьому тлі Путін вирішив продемонструвати у власному оточенні всім тим, хто ще сумнівається, що у нього є, на кого спертися. Ну, ось, мовляв, якщо ФСБ не буде розганяти демонстрації, є, кому це доручити», - припустила Латиніна.

Свої слова вона підтверджує тим, що, по-перше, прес-секретар президента Дмитро Пєсков ухиляється від відповіді з приводу заяв глави Чечні; по-друге, лідери «Єдиної Росії» знімаються у флешмобі на підтримку Кадирова.

«Це дуже серйозно: зрозуміло, що вони повинні були мати на це зверху санкції», - впевнена вона.

Сам флешмоб вона назвала "грамотно вибудованою кампанією".

"І ось, флешмоб, і мітинг – це така історія, яка показує, що в Чечні, дійсно, дуже грамотно побудували всю цю ситуацію, тому що ті люди, які знялися у флешмобі (там, Бондарчук, ще якісь досить відомі люди), ось, вони показали... Їм, мабуть, зробили пропозицію, від якої не можна було відмовитися", - підсумувала Юлія /Латиніна.

Як відомо, вранці у п'ятницю, 22 січня, в Грозному пройшов мітинг на підтримку глави Чечні Рамзана Кадирова. Жителі республіки нібито з доброї волі вийшли «захистити» свого керівника від «нападок» несистемної опозиції.

Раніше з'явилася інформація, що влада Чечні зажадала від працівників бюджетної сфери обов'язково прийти на мітинг. Тоді ж в отриманих документах значилися гасла, які пропонується використовувати учасникам заходу. Судячи з плакатів, багато хто скористався підказкою.

Зі скільки-небудь відомих на федеральному рівні осіб був один-єдиний «Хірург» Залдостанов, який говорив про те, що «хватит разводить слюнявку и исполнять толерантность. Аминь».

Чекали самого Кадирова, але він не з'явився.

фото: instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-