Український Інтерпол прокоментував блокування розшуку членів «Сім’ї»

Український Інтерпол прокоментував блокування розшуку членів «Сім’ї»

Відео
Укрінформ
Інформація про частину урядовців часів Януковича відсутня на відкритій частині сайту Інтерполу через те, що міжнародна поліцейська організація розглядає скарги від їхніх представників щодо політичної вмотивованості розшуку колишніх чиновників.

Про це повідомляє прес-служба МВС з посиланням на керівника Робочого апарату Українського бюро Інтерполу Василя Неволю.

"На час розгляду цих питань Комісія (з контролю за файлами Інтерполу - НПУ) заблокувала доступ до кількох із цих файлів, і тому їх не видно на публічній частині", - зазначив Неволя.

За його словами, інформація стосовно кожного члена «Сім’ї» розглядається окремо, так само окремо вирішується питання щодо розшуку кожного з них. Інформація стосовно екс-прем'єра Миколи Азарова, колишнього очільника Міністерства охорони здоров'я Раїси Богатирьової, екс-міністра фінансів Юрія Колобова зараз теж відсутня на відкритій частині сайту Інтерполу. 

Водночас в МВС відзначають, що досить "специфічною" залишається ситуація з міжнародним розшуком колишнього народного депутата Юрія Іванющенка та бізнесмена Сергія Курченка, які теж звернулися до Інтерполу зі скаргами.

"Доступ до цього файлу відкритий, хоча там є примітка, що їхня справа є предметом розгляду Комісії з контролю за файлами", - зауважив Неволя.

Нагадаємо, що Інтерпол тимчасово обмежив публічний доступ до інформації про розшук екс-президента Віктора Януковича на час розгляду скарги його представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-