Україна зробить усе, щоб звільнити й Савченко – Тандіт

Україна зробить усе, щоб звільнити й Савченко – Тандіт

Укрінформ
Питання про звільнення заручників, зокрема, Надії Савченко, президент України Петро Порошенко порушує на найвищих рівнях.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт в ефірі 5-го каналу.

За його словами, Україна «зробить усе», щоб звільнити Савченко, яку нині утримують за ґратами в Росії.

«Про Надію Савченко говорять практично всі лідери держав, не лише ми. Вона в нас у списку, ми готові на будь-які конфігурації звільнення. Ми зацікавлені забрати всіх, хто там залишається. І ми це зробимо», – сказав Тандіт.

На цей день із полону підтримуваних Росією сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», за його словами, визволені вже 2 тисячі 998 людей.

Як повідомляв Укрінформ, Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою. Стан, в якому наразі перебуває Надія Савченко через голодування, не дозволяє їй відмовитися ще й від води, але 20 січня вона зробила заяву для преси, пояснила, що п'є розчин для виведення з голодування, але не збирається його припиняти і приймати їжу, яку їй дають у СІЗО. Савченко пояснила, що після вироку перейде на сухе голодування і триматиме його до тих пір, поки не повернеться в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-