НАТО не збирається відновлювати співробітництво з Москвою

НАТО не збирається відновлювати співробітництво з Москвою

Ексклюзив
Укрінформ
Глава Місії України при НАТО стверджує, що спроби деяких ЗМІ подати можливе проведення невдовзі засідання Ради НАТО-Росія як бажання Альянсу відновити співробітництво з Москвою, є черговим продуктом пропагандистської машини Кремля.

На цьому в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі наголосив виконувач обов’язків глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

«У тому, що НАТО має намір провести чергове засідання Ради НАТО-Росія на рівні послів, я не вбачаю сенсації або відступу Альянсу від своєї попередньої позиції щодо підтримки України та невизнання агресивних і незаконних дій Кремля проти нашої держави. Важливим є те, що НАТО буде готовим провести засідання з Росією лише на своїх умовах та згідно зі своїм порядком денним, перше місце в якому займає «українське питання». Цей порядок денний формувався також з урахуванням наших пропозицій і міркувань», - заявив дипломат.

Божок підкреслив, що спроби деяких ЗМІ подати факт проведення засідання Ради НАТО-Росія як відновлення політичного діалогу чи нормалізацію відносин між Альянсом та Москвою, а також здачу союзниками своїх попередніх позицій під натиском російської сторони, є нічим іншим, як черговим продуктом пропагандистської машини Кремля.

«Час покаже, чи погодиться російська сторона на проведення такого засідання Ради НАТО-Росія. Але якщо це засідання і відбудеться, я переконаний, що воно лише ще раз продемонструє Кремлю те, що НАТО єдиним фронтом продовжує стояти пліч-о-пліч з Україною в ці важкі часи, коли ми від імені всієї євроатлантичної спільноти боремося з російською агресією і варварством», - зазначив в.о. глави Місії України при НАТО.

Дипломат зауважив, що на сьогодні є необхідність у серйозній розмові між НАТО та Росією щодо дестабілізаційних дій, що тривають, останньої в Україні.

«Незважаючи на численні запевнення і обіцянки, Кремль не робить жодних кроків для деескалації агресії проти нашої держави. Більше того, російські провокації множаться та поширюються, охоплюючи все нові території в інших куточках світу», - констатував Божок.

Як відомо, на початку 2014 року, після того як Росія окупувала та анексувала АР Крим, Альянс прийняв рішення призупинити все практичне співробітництво з Росією. Водночас було вирішено залишити в дії єдиний канал комунікації для продовження політичного тиску на РФ з метою змушення її до повернення в межі міжнародного права – Раду НАТО-Росія на рівні послів.

Після цього НАТО вже проводила засідання Рада НАТО-Росія для доведення російській стороні єдиної позиції союзників щодо протиправних дій Кремля в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-