Путін тримає на Донбасі готові до боїв війська - розвідка

Путін тримає на Донбасі готові до боїв війська - розвідка

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки стверджують, ескалаціїї бойових дій у зоні АТО можна очікувати у будь-який момент.

Про це заявив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

"Режим Путіна продовжує утримувати на території України російські окупаційні війська, які перебувають у готовності до відновлення активних бойових дій. При цьому воєнною розвідкою України постійно фіксуються факти порушення противником Мінських домовленостей у частині, що стосується припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування", - заявив він.

За словами Скібіцького, загалом обстановка в зоні АТО характеризується нарощуванням угруповання російських окупаційних військ на окремих напрямках, здійсненням провокування українських силових структур на ведення дій у відповідь. Також продовжується вдосконалення бойового вишколу частин та підрозділів 1-го та 2-го армійського корпусів російських військ та всебічного забезпечення цих корпусів технікою та боєприпасами.

Представник ГУР наголосив, що противник здійснює провокації з використанням мінометів, стрілецького озброєння та бойової броньованої техніки. "Найактивніше противник застосовує провокаційні дії на Донецькому напрямку. Загалом протягом тижня зафіксовано 285 провокаційних обстрілів позицій українських силових структур. Були використані стрілецька зброя, гранатомети, танки, міномети на БМП. За минулий тиждень таких обстрілів було 230", - зазначив Скібіцький.

Крім того, спостерігається активізація розвідувально-диверсійної діяльності, насамперед на Донецькому та Маріупольському напрямках, зокрема, для звинувачення України у невиконанні Мінських угод. "Особливого значення ці провокації набувають напередодні підготовки до проведення місцевих виборів на окупованих територіях Луганської і Донецької областей, а також у період підготовки до проведення у Нідерландах референдуму щодо ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС", - зауважив представник військової розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-