За пару днів до смерті Сергун їздив до Асада з дорученням Путіна

За пару днів до смерті Сергун їздив до Асада з дорученням Путіна

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін просив сирійського лідера Башара Асада піти у відставку.

Про це пише The Financial Times з посиланням на два джерела у західних спецслужбах.

Для того, щоб передати Асаду прохання Путіна, за даними видання, в Дамаск їздив начальник ГРУ РФ Ігор Сергун. Столицю Сирії, відзначає FT, Сергун відвідав за кілька днів до своєї смерті - 3 січня.

Асад відповів рішучою відмовою. За словами джерела, сирійський лідер мотивував тим, що у РФ немає майбутнього в Сирії, якщо він піде з посади президента.

При цьому прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков спростував інформацію про подібну пропозицію Путіна.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін заявляє, що Росія може надати притулок президенту Сирії Башару аль-Асаду у разі, якщо йому доведеться залишити країну. За його словами, Асадом було «зроблено багато поганого під час цього конфлікту».

Раніше сценарій політичного врегулювання конфлікту в цій країні оприлюднили США, заявивши, що Президент Сирії Башар Асад буде залишатися на посаді мінімум до березня 2017 року.

Держдеп США також виступив із закликом до російської влади, щоб вона використала свій вплив на сирійського диктатора Башара Асада з метою забезпечити доступ гуманітарної допомоги у сирійські міста, які опинилися в голодній облозі.

фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-