МЗС: Не пускаючи місію ОБСЄ на всю ділянку кордону, Росія видає свої наміри

МЗС: Не пускаючи місію ОБСЄ на всю ділянку кордону, Росія видає свої наміри

Укрінформ
Делегація України в ОБСЄ розчарована наполегливим небажанням Росії надати згоду на поширення мандату місії спостерігачів ОБСЄ на всі тимчасово неконтрольовані Україною ділянки кордону з РФ.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"21 січня 2016 р. Постійна Рада ОБСЄ на 1086 засіданні схвалила рішення щодо продовження до 30 квітня 2016 р. мандату місії спостерігачів на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк". У зв'язку з прийняттям цього рішення делегація України в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву, у якій висловила глибоке розчарування наполегливим небажанням Росії надати згоду на поширення мандату місії на всі тимчасово неконтрольовані урядом України ділянки кордону", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що такі дії РФ свідчать про її намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, бойовиків, підтримки терористичної діяльності на території України.

Делегація України закликала Москву до неухильного виконання Мінських домовленостей та наголосила, що виконання Росією положень п.4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над українсько-російським державним кордоном, а також створення зони безпеки уздовж нього, є критично важливим для деескалації ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-