Росія заблокувала розширення мандату ОБСЄ на кордоні з Україною

Росія заблокувала розширення мандату ОБСЄ на кордоні з Україною

Укрінформ
Російська Федерація в черговий раз заблокувала розширення мандату місії спостерігачів ОБСЄ на всі пункти українсько-російського кордону на окупованому Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні місії України при ОБСЄ в Твіттері.

"Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат наглядової місії російських прикордонних пунктах "Гуково" і "Донецьк" на 3 місяці в існуючому вигляді", - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що "Росія заблокувала розширення мандата на всі ділянки кордону поруч з підконтрольною бойовикам територією Донбасу, інші підтримали українську ініціативу".

Представник США в ОБСЄ посол Даніель Байєр висловив жаль, що Росія продовжує блокувати розширення мандату місії спостерігачів, "незважаючи на сильну і постійну підтримку від інших держав-учасниць цієї ініціативи".

"Ми знову повинні прийняти неадекватне обмеження розширення діапазону роботи місії, що охоплює лише два контрольно-пропускних пункти (українсько-російського кордону на окупованій частині Донбасу – ред.), на які припадає всього кілька сотень метрів від 2300-кілометрового кордону", - заявив дипломат.

За його словами, через необґрунтоване обмеження Росією кордону, місія ОБСЄ, як і раніше, буде не в змозі повною мірою визначити участь РФ у сприянні бойовикам і постачанні зброї, а також фінансової підтримки сепаратистів на Донбасі.

Посол нагадав, що Мінський протокол від 5 вересня визначає чітку роль ОБСЄ в моніторингу і перевірки з обох боків українсько-російського кордону, а також створення зони безпеки в прикордонних районах двох країн.

"Чергова відмова Російської Федерації забезпечити розширення сфери цієї місії ще раз показує, що вона досі не виконує свої зобов'язання, взяті в Мінську", - заявив Байєр.

Нагадаємо, Росія неодноразово блокувала розширення мандату місії ОБСЄ на всі прикордонні пункти пропуску на окупованій частині Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-