Байден підтвердив Порошенку, що Україна в пріоритеті у США

Байден підтвердив Порошенку, що Україна в пріоритеті у США

Укрінформ
Координація зусиль адміністрації Сполучених Штатів з Росією щодо урегулювання ситуації в Сирії жодним чином не зменшує пріоритетності українського питання в зовнішній політиці США і Заходу.

Про це зазначив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю європейській службі Bloomberg, коментуючи результати його зустрічі в Давосі з віце-президентом США.

"Координація американських партнерів з багатьма країнами, включаючи Росію, по Сирії не означає, що українське питання не стоїть на порядку денному або не є пріоритетом. І саме такий меседж я отримав від віце-президента Байдена, і я задоволений цим", - зауважив Глава Української держави.

Більше того, продовжив Порошенко, Джозеф Байден підтвердив, що питання України" є однією з пріоритетних тем у Давосі".

За словами президента, він не помітив зменшення уваги до України з боку Заходу останнім часом. Він пояснив це тим, що ситуація з безпекою в Україні дуже тісно взаємопов'язана з безпекою Європи та світу.

"Коли ми говоримо про деескалацію в Україні, ми говоримо про захист інтересів людей, які живуть у країнах всієї Європи", - пояснив українських лідер.

Саме тому, за його словами, важливо зупинити Росію, добитися деескалації конфлікту, вивести російські війська з України та взяти під контроль ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-