Розслідування справ Майдану може зупинитися 1 березня - Горбатюк

Розслідування справ Майдану може зупинитися 1 березня - Горбатюк

Укрінформ
Причина - набуття чинності закону про Державне бюро розслідувань в його нинішній редакції.

Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк у четвер під час наради щодо антикорупційних розслідувань під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Горбатюка, йдеться про можливе зупинення розслідування справ часів Майдану і справ проти високопосадовців.

«Найбільш болюче питання, яке я хотів підняти, тому що може виникнути ситуація з фактичним колапсом розслідування справ високопосадовців і Майдану - це вступ у дію закону про Державне бюро розслідувань. З тими формулюваннями, якими виписаний цей закон, з 1 березня ми можемо припинити розслідування справ Майдану і справ високопосадовців. У цей закон, на мою думку, треба негайно вносити зміни, тому що буде катастрофа», - сказав він.

На думку Горбатюка, що саме по собі Державне бюро розслідувань, створене тільки для того, «щоб відзвітуватися перед Європою про те, що Україна його створила». Він зазначив, що закон про створення ДБР є «зовсім недосконалим» і не несе в собі того навантаження, яке має виконувати новостворений орган.

Горбатюк підкреслив, що під час останнього голосування без будь-яких обговорень були забрані із законопроекту про створення ДБР пункти про розслідування злочинних організацій та вбивств. В такому вигляді, переконаний представник Генпрокуратури, Державне бюро розслідувань, «стає абсолютно пустим органом».

«Його (закон про ДБР - ред.) треба доопрацьовувати. Якщо ми змінюємо, забираємо слідство у прокуратури, то ми створюємо потужний орган, який дійсно приносить користь у розслідуванні проваджень. На даний час просто його створення призведе до колапсу розслідування цих проваджень і я дуже прошу звернути увагу: якщо ми не внесемо зміни у найближчі сесії стосовно його (закону про ДБР - ред.) як мінімум відтермінування, а потім доопрацювання, то буде велика проблема», - підкреслив Горбатюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-