Резолюція: Європарламент не проти миротворців ЄС на Донбасі

Резолюція: Європарламент не проти миротворців ЄС на Донбасі

Укрінформ
У Європарламенті підтримують ініціативу українського керівництва розгорнути миротворчі сили, а також безпекову місію ЄС на сході України.

Про це йдеться в ухваленій у четвер резолюції Європарламенту щодо угод про асоціації, включаючи поглиблені і всеохоплюючі зони вільної торгівлі, з Україною, Грузією і Молдовою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європарламент бере до уваги заклик українського керівництва розгорнути міжнародні миротворчі сили уздовж українсько-російського кордону, а також у Донецькій і Луганській областях», - зазначено у документі.

ЄП також підтримав пропозицію про розгортання міжнародної місії під керівництвом ЄС у рамках спільної політики безпеки та оборони у регіоні, коли для цього будуть створені належні умови, зокрема, після часткового виконання мінських домовленостей.

Європарламентарії закликали країни-члени продовжити підтримку на рівні повної оперативної спроможності Спеціальної моніторингової місію ОБСЄ в Україні.

Депутати висловили глибоке занепокоєння щодо стану імплементації Мінських домовленостей. ЄП вкотре наголосив, що російське керівництво має особливу відповідальність щодо цього. Вказується на продовження порушень режиму припинення вогню, наявність обмежень вільному пересуванню спостерігачів ОБСЄ, відсутність результатів у відновленні Україною контролю на кордоні з РФ, безрезультатність домовленостей про модальності проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях, відсутність прогресу у звільненні нелегально утримуваних в Росії в’язнів, зокрема Надії Савченко, Олега Сєнцова та інших.

У документі також висловлюється беззастережна підтримка територіальної цілісності України, Грузії та Молдови. Міститься заклик до РФ припинити окупацію Криму та негайно припинити пряму і не пряму участь у конфлікті в Україні.

ЄП також привітав рішення Ради ЄС продовжити економічні санкції проти Росії у зв’язку з невиконанням Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-